Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Mam problem z Yamahą dt 125 lc . Ponieważ jak jeżdzę jakiś czas jest wszystko ok . Ale gdy zgaszę ją i pójdę na chwile np: do kolegi i ponownie ją odpalę i gdy podczas jazdy chcę mu odkręcić manetkę do końca to zaczyna sie dławić i skaczą obroty od 6tys. do 5tys. i nie chce dalej iść. Po jakimś czasie jak złapie to pójdzie dalej zmieniam mu bieg i to samo jest nawet zdaża się że dławi go na 7-8 tys. Zrywa go bo to 2t to wiadomo że dostaje obroty dopiro od 6tys. i tak Zwalnia bo sie dławi nwm co może być przyczyną . A dodam jeszcze że jest na dotarciu i leje do paliwa mieszanke 1:50 . Pomóżcie mi jak najszybciej !!!
Enduros70 pisze:Nowy przewód, fajka (LB05F) i świeca (BR9ES). Potem możemy rozmawiać dalej.
do dt 125 Lc świeca idzie BR8ES tak na marginesie
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.