Tuning optyczny i mechaniczny. Pytania o części seryjne i płyny.

Regulamin forum

Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

zestaw naprawczy kranika

30 lis 2014, 18:06

Czym się różni zestaw do roku 03 od tych z nowszych modeli?
Oprócz zestawu naprawczego potrzebuję też uszczelkę/pierścień ten między kranikiem a blaszką - czy pomoże ktoś w identyfikacji nazwy/nr tej części?
Ostatnio zmieniony 30 lis 2014, 18:27 przez jakub111, łącznie zmieniany 1 raz
Powód: przeniosłem

Re: zestaw naprawczy kranika

30 lis 2014, 18:45

Jak szukałeś na larssonie to te starsze w ogóle nie pasują. Kraniki są wszystkie takie same, także możesz brać od tych nowych. Paolo z forum ma taki zestaw do sprzedania.

30 lis 2014, 18:49

No właśnie mi nie pasowało coś bo te starsze mają grubszą uszczelkę, ale nie mają w zestawie tego nawiercanego kółka. Ja mam 91 rocznik i oryginalnie mam to koło i cieńszą uszczelkę...

30 lis 2014, 19:01

Ważne żeby kupić to kółko z wyciętą "buźką", oring się ułoży, a jak nie to za 20gr dostaniesz go w każdym sklepie.

30 lis 2014, 20:16

Ja już nie mam

30 lis 2014, 20:47

A ten metalowy ring miedzy blaszką a kranikiem gdzie dostanę? On jest w ogóle niezbędny?
Odpowiedz