Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.
Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
31 lip 2013, 16:43
witam zalałem chlodnice woda po remoncie i za każdym razem gdy odkrece korek slysze jak ucieka powietrze czy to jest normalne?
31 lip 2013, 17:29
Układ musi się odpowietrzyć. Proponuje jednak zalać chłodnice płynem chłodniczym, majątku on nie kosztuje.
31 lip 2013, 17:32
Paragon pisze:Układ musi się odpowietrzyć. Proponuje jednak zalać chłodnice płynem chłodniczym, majątku on nie kosztuje.
wiem ze nie kosztuje majatek zalałem go woda bo nie dawno zlozylem silnik
+jaki będzie dobry plyn do chłodnicy?
PPP. Wiadomo co...
//żuczekEdit: Dobra jednak nie, bo masz 2 warny. Jeszcze jedno przewinienie i banik.
31 lip 2013, 21:35
taki jak do samochodu
01 sie 2013, 4:53
Ja to stawiam na przedmuchy pod głowicą
01 sie 2013, 17:58
ja też stawiam ze raczej uszczelka . odkreć korek i zakreć. Zapal moto niech chwilke pochodzi zgaś i odkreć korek czy bedzie ciśnienie . Ja miałem to samo .Sprawdzałes czy głowica jest prosta ?
03 sie 2013, 2:19
uszczelke wymieniałem na nowa ale nie planowałem glowicy to przez to może się mulic jak nagle daje gazu?
03 sie 2013, 12:16
Wyczyść gaźnik i filtr powietrza, po czym filtr powietrza nasącza się do tego przeznaczonym olejem.
03 sie 2013, 22:14
dziś odkrecilem oslony na baku i dyfuzor okazuje się ze glowica mi się odkreca sruby nie były dociagniete mam takie pytanie do was jak teraz dokrecilem glowice czy problem z wywalaniem plynu z chłodnicy się skończy? czy musze i tak wymienić uszczelke chodz nie dawno wymienailem?
04 sie 2013, 14:43
Już jest wypalona, trzeba nową uszczelkę + przelecieć cylek i głowice na papierze ~250 na szkle do zabielenia. Na szpilki podkładki sprężynujące i nakrętki niekryte.