Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Założona nowa cewka,nowa katalogowa świeca i nowa fajka NGK .Nadal brak iskry.Zamówiłem już nowy moduł zapłonowy ,jak to nie pomoże to ostatnie miejsce gdzie będę szukał to pod magnetem.
Moduł tylko 45 zł ,a dzięki temu że jest nowe to później wiem ,że nie mogło nawalić to Iskrownik i tak kosztuje 98 zł xd Więc co to za różnica
-- 18 gru 2014, 18:48 --
To tak ....Nowy moduł i iskry nadal brak Zostało już tylko magneto które dziś zdjąłem . Fotki : http://pokazywarka.pl/kdj88z/ Ktoś mi powie jakie powinno być ciśnienie sprężania w cylindrze ? Mierzyłem dziś u mechanika ,który ma warsztat niedaleko mojego garażu i wyszło 1 Mpa ,nie wiem czy dobrze napisałem jednostke. Facet powiedział że to około 10 barów . Czy takie powinno być ?
-- 20 gru 2014, 11:51 --
To tak.Prawdopodobnie zjebał się iskrownik bo innej opcji już nie ma.A sam iskrownik wygląda źle . Szukałem wszędzie i do mojego modelu nigdzie nie ma.Zadzwoniłem zatem do Yamaha Polska w katowicach ,koszt nowego fabrycznego iskrownika to 990 zł ... No kuwa ,chyba jest ze złota ,albo z brylatnów Ale znalazłem nowy za 110 zł kwestia tylko ścigniecia .
Mam pytanie odnośnie ,linki gazu .Ona w pewnym momencie się rozdwaja .Jedna cześć idzie do gaźnika a ,druga tam gdzie sprzęgło .Pytanie brzmi ,po co ona tam idzie ? I czym ona steruje ?
Czyli z tego zbiorniczka pod siedzeniem powinien iść jeszcze gumowy przewód ,i wchodzić obok tej linki ? Bo jeśli tak ,to go nie mam ,a linka na 100 % nie działa ,bo jest wyciągnięta bardzo.