• Dzisiaj jest 18 cze 2025, 15:32
  • Zarejestruj się
  • Zaloguj się
  • Strona główna
  • FAQ
  • Szukaj
  • Zespół administracyjny
  • Facebook
  • Podgląd wydruku

Przejdź do: Strona główna › Mechanika › Mechanika

[DT80] Filtr powietrza

Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.
Regulamin forum Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Filtr powietrza

Postautor: Majster » 11 lut 2015, 21:28

Witam witam! Mam dość poważny problem. Wczoraj jak wracałem z warsztatu do domu moją Yamahą, po dziurach, wszystko było elegancko, jechałem nie za szybko, nagle tuż przed garażem zaczęła mi mulić i nawet na luzie nie było Rezo :( No i zauważyłem że nie ma filtra powietrza, znikł, spadł pewnie jak jechałem po dziurach, od razu zgasiłem silnik żeby syf nie naleciał i teraz mam do Was drodzy koledzy zapytanie z racji tego że nic nie znalazłem na ten temat, mam mało miejsca między gaźnikiem a ramą zaledwie jakieś 8cm (Rama jest od Lonicna 150/250) z racji tego że poprzedni właściciel uznał iż ta rama jest lżejsza i 80cc ma z nią lżej, ale do rzeczy, jak wspomniałem jest tam mało miejsca i był tam filtr taki jakby stożkowy samoróbka wyglądał on tak że do gaźnika szła guma pod dużym kątem 50stopni jakoś i na niego nałożona gąbka w kształcie walca, no ale to zgubiłem a nic nie mogę dopasować, a Yamaha tak ładnie szła rezo było a teraz się jeździć nie da, wiecie może co ja bym mógł kupić, solidniejszego aby to miało ręce i nogi bo nie lubię prowizorki :( Proszę o odpowiedź!
Majster

Motocykl: Loncin 150 z silnikiem Yamaha dt80 lc2
Honda cb50j

Re: Filtr powietrza

Postautor: Johnny » 12 lut 2015, 17:09

kup stożek. na gaznik 20mm do 80lc2 kiedys kupilem stozek. sprawdz stan tloka, pierscieni i cylindra bo moglo cos zlapac jak bez filtra jechales
NAKLEJKI FORUMOWE ZAMÓWISZ TUTAJ <-- KLIKNIJ
Awatar użytkownika
Johnny
Moderator

Motocykl: Escordzina bez dachu.
  • Strona WWW
  • Link do galerii

Odpowiedz

Wróć do Mechanika