Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam witam! Mam dość poważny problem. Wczoraj jak wracałem z warsztatu do domu moją Yamahą, po dziurach, wszystko było elegancko, jechałem nie za szybko, nagle tuż przed garażem zaczęła mi mulić i nawet na luzie nie było Rezo No i zauważyłem że nie ma filtra powietrza, znikł, spadł pewnie jak jechałem po dziurach, od razu zgasiłem silnik żeby syf nie naleciał i teraz mam do Was drodzy koledzy zapytanie z racji tego że nic nie znalazłem na ten temat, mam mało miejsca między gaźnikiem a ramą zaledwie jakieś 8cm (Rama jest od Lonicna 150/250) z racji tego że poprzedni właściciel uznał iż ta rama jest lżejsza i 80cc ma z nią lżej, ale do rzeczy, jak wspomniałem jest tam mało miejsca i był tam filtr taki jakby stożkowy samoróbka wyglądał on tak że do gaźnika szła guma pod dużym kątem 50stopni jakoś i na niego nałożona gąbka w kształcie walca, no ale to zgubiłem a nic nie mogę dopasować, a Yamaha tak ładnie szła rezo było a teraz się jeździć nie da, wiecie może co ja bym mógł kupić, solidniejszego aby to miało ręce i nogi bo nie lubię prowizorki Proszę o odpowiedź!