21 lut 2015, 22:35
Czy jak nie podłącze licznika w dt125r to dt odpali?
Wymieniałem instalację z silniczkiem i modułem bo nie było sterowania na zawór wydechowy.
Teraz silniczek chodzi, iskra jest, kierunki lampy podłączone, ale licznika nie podłączyłem bo z instalacji wychodzą trzy przewody niebiesko-biały, czerwony,czarny, a z licznika biało-czarny,czarny,niebieski,czerwono-niebieski i nie wiem jak to podłączyć. Proszę o pomoc.
22 lut 2015, 10:28
Ma odpalić bez licznika. Stacyjkę i wyłącznik kierownicy podłączyłeś prawidłowo ?
Czarny i niebiesko-biały z modułu do masy jak chcesz na ostro odpalić.
22 lut 2015, 11:47
Wyłącznika wogóle nie podpinałem bo jeszcze nie doszłem gdzie mają iść kable bo z włącznika wychodzą mi czarny i czarno biały a w instalacji nie ma czegoś takiego. Co znaczy na ostro odpalić? Jestem cienki z elektryki dlatego wybacz moje pytania.stacyjka dobrze podpięta kable i kostki sie zgadzają.
22 lut 2015, 11:53
Podłącz te przewody co napisałem do masy i zobacz czy odpali.
22 lut 2015, 22:49
Dzięki Enduros70. Wszystko gra czarny jak odłączyłem to w ogóle nie miał iskry ale niebiesko żółty był u mnie zamiast niebiesko białego i podłączyłem go masy i jest ok znalazłem go w wiązce był zawinięty z innymi przewodami nigdzie nie podłączony. Teraz pięknie pali zostało mi się uporać z tym licznikiem i elektryka ogarnięta.
Pozdrawiam
22 lut 2015, 23:30
podpowiem ze niebiesko zolty jesli dobrze pamietam idzie do wylacznika zaplonu oryginalnie
23 lut 2015, 7:28
To ten niebiesko żółty pod wyłącznik a drugi przewód z wyłącznika pod masę czy na minus gdzieś dać?
23 lut 2015, 14:01
Masa to minus
23 lut 2015, 15:53
No tak tylko chodziło mi o to czy lepiej gdzieś do ramy dać ten przewód czy w instalacje wpiąć.
23 lut 2015, 16:42
Powinien być podłączony do czujnika stopki bocznej oraz czujnika luzu.