tą zaślepioną dziurą w filtrze ma sie chyba zbierać wilgoć czy ogólnie nieczystości , 3me nic ważnego nie znaczy , puszcza ci uszczelka dozownika pewnie.
Kozak58 pisze:tą zaślepioną dziurą w filtrze ma sie chyba zbierać wilgoć czy ogólnie nieczystości , 3me nic ważnego nie znaczy , puszcza ci uszczelka dozownika pewnie.
Jest jakiś trop która to może być konkretnie ? http://parts.yamaha-motor.co.uk/ypec_b2c/ Patrzyłem tutaj na rocznik 96 i widzę ze 3 uszczelki i jeden simmering na schemacie dozownika. Jeszcze drugie pytanko, jesteś jakaś opcja na śruby do pokrywy magneta oprócz serwisu ? Byłem dziś w metalowym to powiedzieli, że u nich raczej nie ma szans.
Zmieniłem uszczelkę przy napędzie dozownika i pod śrubką od odpowietrzania, wygląda na to, że pomogło bo sucho jak na razie w środku Mam kolejne dwa pytanka:
Czy śrubka od wolnych obrotów tak ma wyglądać (co prawda ładnie działa regulacja, ale na innych zdjęciach widziałem ją znacznie bardziej wystającą i ze sprężyną, a u mnie wystaje nie więcej jak pół centymetra) ?
Dwa, co ma być zapięte w tej zaznaczonej zapince ?