Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.

Regulamin forum

Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Wyciek oleju - skąd?

30 mar 2014, 15:04

Olej cieknie dopiero jak silnik się rozgrzeje, kapie około kropla na 10 sekund, kolor oleju brunatno-czarny. Na 99 % nie wycieka spod dekla sprzęgła. Macie jakiś pomysł?

Re: Wyciek oleju - skąd?

30 mar 2014, 15:48

Simering przy wałku zmiany biegów ?

30 mar 2014, 16:17

To my mamy wiedzieć przez internet skąd leci?

30 mar 2014, 17:05

Moze simmering przy walku zdawczym?

03 kwie 2014, 23:10

a może foto jakieś ???

03 kwie 2014, 23:27

Ja żeby zlokalizować wyciek oleju w chinolu, jechałem na myjnie, płynem do silników psikałem silniki żeby domyć go wo 100% z oleju błota itp, rozgrzewałem moto w domu i czekałem na aż się pokarze kropla oleju

05 kwie 2014, 15:30

Nie można umyć w domu, tylko trzeba na myjnię jechać ?

05 kwie 2014, 18:04

W domu myjki ciśnieniowej nie mam a tak to 2 zł na myjce i pod ciśnieniem każdy syf schodził jak spsiałem tym płynem do silników

22 mar 2015, 23:52

Dzisiaj przechyliłem motor główką w dół (główka ramy była na ziemi- zdjęty przedni amortyzator) tak że tylne koło było w powietrzu i zaczął mi wyciekać olej. Na zdjęciu zaznaczyłem śrubkę której u mnie nie ma i chyba przez ten otwór wyciekł olej. Za co ona odpowiada? Czy to tędy mógł wyciekać olej po rozgrzaniu silnika? Co tam należy wkręcić żeby było ok? Dozownik mam odłączony bo słyszałem, że nie zdają egzaminu i nie chciałem ryzykować.

https://www.dropbox.com/s/am3fl495g1yz5 ... d.jpg?dl=0

23 mar 2015, 21:03

Jak odwróciłes moto to nie dziw się ze olej wyleci bo właśnie tak powinno się dziać:) Na prawdę tak ciężko jest Ci zlokalizować wyciek oleju? co znajduje sie u Ciebie w miejscu tej śrubki?
Odpowiedz