Odpowiedz

luz na magnecie

24 mar 2015, 9:23

Witam,
w mojej nowo zakupionej Dt-tce mam delikatny luz na magnecie tzn ok 3mm chodzi na lewo/prawo do momentu zanim ruszy tłoka.Czy jest dopuszczalny taki luz??? Mechanik przez telefon twierdził,że tak gdyż to tłok układa się na boki i powstaje ten luz.
Ps.sprawdzałem czy nie ma luzu gdyż trochę jakby bardziej niż w innych stuka w silniku,zwłaszcza przy schodzeniu z obrotów :/ .

Re: luz na magnecie

24 mar 2015, 21:48

nie moze byc luzu, albo luz na lozyskach walu, albo trzeba je po prostu dokrecic.

25 mar 2015, 0:36

Luz przy kręceniu jest zawsze.

25 mar 2015, 16:09

Ok,czyli ma byc ten luz czy nie :) ?ps samo magneto na wale (na ośce)luzu nie ma ,tylko jak nim ruszam to jest ok 3mm luzu zanim przesunie tloka.

25 mar 2015, 18:02

Ten luz ma być, jak nie ma na ośce to jest OK.

25 mar 2015, 18:49

ok,ale czy to przypadkiem nie ma powiązania z wg mnie dziwna pracą silnika?zerknijcie na mój filmik i oceńcie czy tak powiniem pracować,wg mnie troche cos jakby ,,jarmoli,, w cylindrze https://www.youtube.com/watch?v=jeSK_CFJSOg

01 kwie 2015, 18:15

U mnie w sendzie 50 taki luz był spowodowany łożyskiem igiełkowym tłoka ,stuki też były podobne po wymianie nie ma luzu,magneto i tłok poruszają się razem bez żadnego luzu .
Odpowiedz