Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Moto nie jest odwrócone o 180 stopni do góry nogami, nawet nie 90 stopni, powiedzmy że jakieś 45 stopni od normalnego położenia przy założonych dwóch kołach. W miejscu śrubki jest po prostu otwór, możliwe, że kiedyś ją wykręciłem i zapomniałem wkręcić. Tak więc pytam czy to możliwe, że przez jej brak olej mi wycieka jak się silnik nagrzeje lub jak po prostu się mu trochę tył podniesie?
Tam ma nic nie być! Jest to tzw odpowietrzenie skrzyni. Jezeli Cieknie Ci stamtad olej to: a) uszczelniacz na wale od strony skrzegla do wymiany b) nieszczelnosc miedzy karterami c)uszczelniacz pompy wody
Jakos to cisnienie w ukladzie musi sie tworzyc i dlatego olej z tamtad wylatuje. Mialem to samo, ale u mnie po wymianie uszczelniacza pompy wody wszystko wrocilo do normy i nic nie cieklo przez ten otwor.
cholera to może ten uszczelniacz od sprzęgła bo rozbierałem jakiś czas temu i od tamtej pory chyba cieknie. Może coś uszkodziłem. Karterów nie rozdzielałem nigdy więc chyba raczej to nie to. Z pompą wody też nic nie robiłem.
-- 15 kwie 2015, 12:02 --
a powiedzcie mi jeszcze, czym grozi zaślepienie tego otworu?