Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.

Regulamin forum

Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Dusi przy gwałtownym dodaniu gazu.

03 maja 2015, 20:28

Witam wszystkich.
Od niedawna mam problem z moto,chodzi o to że jak jade powolutku na 1 biegu,mam ok 2 tyś obr.i odkręce do końca to zrobi buuu i gaście,niema problemu jak dam gazu stopniowo,na postoju też niema problemu.
Wyczyściłem gaźnik i filtr,próbowałem regulować ale nic to nie daje(jeśli nie jest tak jak jest to jest tylko gorzej)
Dysze mam 270 i 30 guma z pod siedzenia wywalona,co ciekawe jak ją założe wtedy problem znika tylko odcina mi przy 8 tyś.
Ogólnie moto chodzi dobrze odpala i trzyma obroty,jedzie tak jak powinien 120 bez problemu,tylko to dławienie mnie trapi.
Z czym tu jeszcze pokombinować ?Z iglicą,dyszami?

Re: Dusi przy gwałtownym dodaniu gazu.

03 maja 2015, 20:51

Moduł odblokowany? Świece zmieniałeś?

03 maja 2015, 20:53

Większa dawkę paliwa ustaw, albo iglicą albo śrubką

03 maja 2015, 22:24

u siebie tak samo próbowałem bez skutku od 3tyś dam gazu i leci pięknie :) u kolegi jest gorzej bo czasami wgl mu gaśnie :P ja bym nic nie robił u siebie kręciłem kombinowałem i nic to nie zmieniło mi tam to nie przeszkadza :F

04 maja 2015, 8:50

Ja tez tak mam ale tylko za zimnym, jak sie rozgrzeje to przechodzi.

04 maja 2015, 16:08

Moduł jest odblokowany,świeca wymieniona,spróbuje iglicą sie jeszcze pobawić bo regulacja śrubką nic nie pomaga.
W sumie mi to aż tak bardzo nie przeszkadza ale lubię mieć wszystko tip top.

04 maja 2015, 16:53

Nie przeszkadza ale dziurę w tłoku może wypalić

04 maja 2015, 18:08

Wykręciłem dzisiaj świece i okazało się że jest czarna,jak by była bogata mieszanka ale podniosłem iglice o jeden rowek i jest jakby trochę lepiej,muszę go jeszcze trochę po testować żeby coś powiedzieć,ale mam już jakiś trop

04 maja 2015, 23:11

dala wszystkich borykających sie z tym problemam za mała dysza wolnych obrotów

06 maja 2015, 15:56

mam taki sam problem ale w dt 50 niedawno przerobiłem na 70 dałem gaźnik 19 i nowy wydech i też jak dam gwałtownie gazu to takie buuuuu a jak zwolnię gaz i powoli dam to jedzie (jest na dotarciu) rocznik 2004, gaźnik nie tworzy podciśnienia i musiałem przebić męmbranke w baku , świeca czarna
Odpowiedz