Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam otóż mam problem z moją yamaha dt 80 lc 1. W yamasze jest założony gaźnik dellorto phbg 21 I dysza główna 92.Problem jest taki ,że gdy jade z 2,3 sekundy z odkręconym gazem na full to po chwili yamaha zamula robi się dużo cichsza i wogóle nie chce ciągnąc.Żeby się odmuliła to albo musze poczekać chwilę na wolnych obrotach albo dac jej na luzie do 8 k i wtedy sie odmula na chwile.Gaźnik był czyszczony i nie mam juz pomysłów.Dodam ,że yamaha ma duźa moc ładnie ciągnie na rezo od 5k rwie jak szalona ale jak chwile potrzymam gaz to zamuła Proszę o pomoc.
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.
Johny czytaj uwaznie napisalem ze mam zalozony gaznik dellorto 21 przez poprzedniego wlasciciela. Wracając do tematu jutro podreguluje na iglicy i dam znać a jak nie to chyba kupie oryginalny gaźnik bo juz mnie wkurza..
dysze mikuni i dollorto mają różne oznaczenia wielkości dysz o tyle na forum znajdziesz rozmiar pod mikuni to z dollorto bedziesz musiał sam do tego dojść
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.