• Dzisiaj jest 17 cze 2025, 0:07
  • Zarejestruj się
  • Zaloguj się
  • Strona główna
  • FAQ
  • Szukaj
  • Zespół administracyjny
  • Facebook
  • Podgląd wydruku

Przejdź do: Strona główna › Mechanika › Mechanika

[Inny] ktm lc2 125 strasznie szybko sie grzeje

Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.
Regulamin forum Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

ktm lc2 125 strasznie szybko sie grzeje

Postautor: jajko1996 » 20 sie 2013, 19:46

cześć mam pewnien problem mój ktm strasznie szybko sie grzeje . dzisiaj pojechałęm sie przejechac zrobiłęm moze 4km nie dawałem mu wcale dużo gazu może raz czy dwa tak wyższe obroty . i gdy przyjechałem do domu był zagotowany gdzy odkreciłem korek sykło woda wrzała . wymieniałem 50km temu simering na pompie wody 300km temu uszczelke pod głowica .głowica wraz z cylindrem splanowana na szkle aż do zabielenia całości . czy może byc to przyczyna mieszanki dzisiaj wykreciłem swiece miała kolor szarawy .w ciągu dnia ubywa mi woda w trakcie jazdy i nie leci mi ona tak jak predzej do oleju olej jest normalny . przez chłodnice woda leci bez najmniejszego problemu
jajko1996

Motocykl: KTM LC2 125

Re: ktm lc2 125 strasznie szybko sie grzeje

Postautor: Bartolini2721 » 20 sie 2013, 19:59

Jak ubywa ci płynu to uszczelka pod głowicą walnięta. Sprawdź jeszcze drożność układu chłodniczego i czy pompa wody działa.
http://www.bikepics.com/members/bartolini2721/
CAŁA YAMAHA TDR 125 BELGARDA NA CZĘŚCI PW!
Awatar użytkownika
Bartolini2721
V.I.P

Motocykl: Peugeot Speedfight 2

Postautor: jajko1996 » 20 sie 2013, 20:10

bo uszczelki raczej nie sprawdze bez odkrecania głowicy .; / a jak już odkrece to trzeba nowa uszczelke popmpa napewno działa układ jest drożny .a może byc ze układ sie jeszcze odpowietrzał ? około 50km temu nalałem płynu . bo jak pochodzi chwile i odkrece korek to ani nie ujdzie powietrze . czy przyczyną ubywania wody może byc ze nie dokrecam korka (jest taki luzny anie nie spadnie ani nie trzyma cisnienia )zeby nie robiło sie ciśnienie jak tak szybko sie grzeje ?
jajko1996

Postautor: paolo9779 » 21 sie 2013, 8:29

Uszczelke sprawdzisz jak odkręcisz korek z chłodnicy i jeśli przy wyższych obrotach zacznie wywalać ci wode to masz załatwioną uszczelkę
↓↓Linki zaworu wydechowego ypvs różne modele NOWE TANIO↓↓
http://yamahadt.net/linki-zaworu-ypvs-yamaha-dt-125-r-re-sm-x-tdr-tzr-aktualne-t3090.html
↓↓Dekielki, pokrywki prawe zaworu wydechowego ypvs NOWE↓↓
http://yamahadt.net/dekielek-pokrywka-zaworu-wydechowego-yamaha-dt-prawa-strona-t8410.html
->->->Plus zapraszam do swoich galerii :)<-<-<-
Awatar użytkownika
paolo9779
V.I.P

Motocykl: Yamaha DT 125 amfibia hybryda na baterie słoneczne napędzane wiatrem
  • Link do galerii

Postautor: Enduros70 » 21 sie 2013, 9:46

Ale musi być na tyle nagrzany by otworzył się termostat, wtedy sprawdzać czy bąbelki idą. Uważać przy odkrecaniu!

Wymiana korbowodów/centrowanie wałów, remonty silników, naprawa gaźników, amortyzatorów cross/enduro, mycie ultradźwiękowe, spawanie aluminium. PW

:arrow: https://www.facebook.com/MotoENDOgarage
Awatar użytkownika
Enduros70
Administrator

Motocykl: EXC 300
  • Link do galerii

Postautor: jajko1996 » 21 sie 2013, 13:49

aha to raczej nie uszczelka bo woda leci z tego węza .żadnych bąbelków nie ma woda sie nie wylewa .tak jak predzej była walnieta .to węże odrazu puchły a teraz nie robi sie żądane cisnienie i były bąbelki .termostatu nie mam ponieważ był krzywy i go wyjełem . przed chwilką sie przejechałem możę 2km wg nie dawałem mu dużo gazu woda nie sie nie gotowała. woda była tak średnio gorąca ale parzyła . wczoraj zwiększyłem dawke paliwa iglica jest na przed ostatnim oczku od dołu . odkreciłem swiece po przyjeździe była szarawa ; / :cry:
jajko1996

Odpowiedz

Wróć do Mechanika