tak wiem że dopływ i podgrzewanie tylko te przelewy mnie zastanawiały wiec pomyślałem że może tamtędy lewe powietrze ciągnie a konkretnie tym króćcem co jest zaraz koło wlotu powietrza z filtra (gumowa rura)
-- 25 cze 2015, 16:31 --
Dobra kupiłem inny gaznik oryginalny ale używany i po zamontowaniu daje się regulować. Już jestem prawie szczęśliwy bo jest kolejny problem też chyba z gaznikiem ale podejezewam ze pomożecie mi go rozwiązać a mianowicie wszystko chyba w miarę poustawiane lecz motor zaczyna przerywać od około 5-6 tyś obr i dalej się nie wkręca. Kopci strasznie a do tego na łączeniu dyfuzora z rurą (gumowe łączenie pod siedzeniem z prawej strony) kapie jakiś przepracowany olej i to dość mocno. Nie sprawdzałem czy ubywa w skrzyni bo nie miałem za bardzo czasu (praca). Dodam tylko że nie leję oleju do paliwa bo jest dozownik i jeszcze co do obrotów to mam dyszę 25/240.
-- 25 cze 2015, 20:14 --
Dobra sprawdziłem olej i okazało się że oczko przez które widać czy jest olej jest całkowicie puste czyli gdzieś mi olej ubywa i teraz pytanie czy może mi ktoś powiedzieć który zimering powinienem wymienić a może co innego żeby się pozbyć awarii. Ten od strony magneta wymieniłem bo myślałem że lewe powietrze bierze ale to nie rozwiązało problemu z gaznikiem.I jeszcze jedno pytanie czy da się wymienić zimer od strony sprzęgła na wale żeby nie wyjmować całego wału ( nie rozpołowiać silnika) tak jak to zrobiłem od strony magneta ?.
-- 27 cze 2015, 18:15 --
Coś ucichło w temacie co poddaliście się ?