Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Posiadam yamahe dt125 2003r. Na neutralnym biegu wchodzi od razu na wysokie obroty ok.5000. Regulacja gaźnika nic nie dała. Czego to może być wina podejrzewam właśnie gaźnik lub tłok. Z góry dzięki za pomoc
Linka jest w porządku nie dawno wymieniana. Jeszcze sprawdziłem ją na pewności. Obroty szybko wzrastają do 5000 czasami się to uspokaja i spada do 2500 ale za chwilę potrafi znów do 5000 skoczyć.
gaźnik został wyczyszczony i regulowany u mechanika nic nie dało jeszcze sam próbowałem regulować i też mało co dało gdy już pochodzi na tych wysokich obrotach to spadają dość szybko i gaśnie
miałem coś podobnego po czyszczeniu gaźnika moto wchodziło po odpaleniu na 5k tys obr. okazało się że rura idąca z gaźnika do cylindra nie do końca weszła w gaźnik.po prostu gaźnik był słabo włożony w tą rurę, przez co ciągnęło lewe powietrze.