Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Wczoraj zakupiłem yamahe dt125 i w samochodzie zostala położona. Kranik był zakręcony. motor mial jakieś dziwne objawy po zapaleniu. Przejechałem nim kilka minut po czym zdechł i nie chcial wkrecac sie na wysokie obroty. Później już wcale nie chcial odpalić. Następnie zobaczylem, że na zakreconym kraniku popuszcza paliwo do gaznika. A chyba w pozycji off paliwo powinno nie leciec bo zaleje gaźnik. Jestem zielony w temacie więc proszę o pomoc i wyrozumiałość :-)
pisalem juz o tym w watku z ogloszeniem, ogladalem ten motor ktory kupiles i niedosc ze nie dziala mu zawor wydechowy - stale otwarty to gdy bylem na ogledzinach wlasciciel nie mogl mi go odpalic i meczyl sie chyba przez jakies 30 min. Finalnie konkluzja byla taka ze nie bylo iskry a winowajaca mial byc jakis odlaczony przewod, pozostawilo to dosyc kiepskie wrazenie, niby wczesniej palil bez problemu ostatnio jezdzony a tu nagle odlaczony jakis przewod nie wiadomo jak, dlaczego, przez kogo...