Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam mam yamahe dt125x z 2005 roku i jest taki problem ze rozrusznik działa działal czasami tak jakby nie łapał a teraz to juz wgl nawet nie zakręci czasami kawałek zakręci i jest tylko takie dziwne tykanie a czasami piszczenie nawet światła wtedy przygasją jak myslicie cały rozrusznik do wymiany czy gdzie indziej problem dodam też ze jak pokrywe od magneta zdejme i nałoze klucz na magneta to czasami jest ciezko obrócić a czasami nie i własnie tak jakby ten rozrusznik to blokował na zębatce ;d co myślicie ? pomoc ;/
Miałem podobny problem, i u mnie po wyjeciu rozrusznika okazało się, że się do niczego nie na daje, tylko, wymiana, możesz sprawdzić czy to przekaźnik podlączając rozrusznik na krótko. Poszukaj na forum było już kilka tematów na ten temat
zacznij od przekaźnika , w koncu tanszy od rozrusznika , pewnie go skleilo i tyle za 50 zl idzie dorwac uzywke sprawna... tez to mialem jak koledzy powyzej