Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Ja pod malossi 115 miałem oryginalny gaźnik 24mm mikuni z org dysza 110 i powiem szczerze że było czuć że to za mało. Proponuje gaźnik 26mm i dobrze dobrać dysze ( na rynku sa powerjet co wedlug zalecen robi dobrą robote ) ewentualnie 24mm oryginalny mikuni z dysza 130 lub większe.
Tyle, że z gaźnikami 26 mm jest problem bo jest ich bardzo mało do 2t jak już są to drogie z jakichś zestawów skuterowych stage. Nic nie pisze czy zmienia dyfuzor czy zostaje oryginalny, jeśli oryginalny odblokowany to 24 mm wystarczy a jak coś lepszego to można myśleć o większym gaźniku.
Pwk 26mm można kupić za 200zł nie wiem jak jakościowo ale powinno śmigać. Dellorto marki zawsze jak nowe to drogie ale wychodziły w jakis moto seryjnie pisałem do paru osob w tej sprawie za używki chcieli tyle ile kosztuje te pwk. Tak samo 28 dellorto z rs125 za uzywke wolają po 250zl. Ja niestety nie przetestowałem pwk bo sprzedałem moto.
witam - mam taki problem że cylek oryginał dt 80 jest wyższy o jakieś 4- 5mm od atheny - czy to będzie działać ? , nie walnie tłok w świece lub głowice?