Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.
Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
24 kwie 2016, 15:41
Witam czy ssanie w gaźniku wyłącza się przy danej temp cieczy ,obrotów silnika , czy na zasadzie ,że przy x obro silnik zasysa więcej mieszanki i tworzy podciśnienie które wyłącza ssanie czy pod jakimś innym czynnikiem ?
Kruku: nie bardzo poprawiać moda ale poprawię 
"Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi."
24 kwie 2016, 16:34
jak jest chlodno to przy probie odpalenia zalaczasz ssanie, jak moto odpali, chwile silnik popracuje i sie rozgrzeje to powinien zgasnac jezeli ssanie dalej bedzie zalaczone. Czyli Jak masz juz rozgrzany silnik i prawidlowo wyregulowany to na ssaniu bedzie gasl.
24 kwie 2016, 17:22
To to ja wiem :d Tylko jest problem że po wizycie u Enda to ssanie nie pracuje prawidłowo tzn przez chwilę pochodzi na tych katalogowych danych 3k obr później jest tak jakby brakło paliwa do ssania po czym chodzi ba wolnych i gasnie bo zimna więc będę musiał rozbierać.Więc mechanik po mechaniku robi
24 kwie 2016, 17:35
A może po prostu gdzieś ciągnie lewe?
24 kwie 2016, 17:48
Jak by lewe ciągnęło to by obroty wzrosły a tu spadają i nie dało by się tak zabardzo wyregulowac mieszanki,a teraz jest silnik tak czuły na temperaturę powietrza że obnizenie o 5-8 °C tak wpływa na pracę że aż się zdziwiłem przykład dzisiaj przy dzidowaniu na asfalcie przy 6 biegu i manetce w opór max wkrecała się do max 8,5 k.A z ssaniem jest cały problem nie ważne czy jest ciepło czy zimno.Więc zostaje mi rozebranie ,czekam jeszcze jak Endo się wypowie na ten temat.
24 kwie 2016, 21:22
Nie opada ci samo ssanie w momencie jak te obroty spadają ? Nieraz blaszka sprężynująca już dźwigni nie trzyma.
24 kwie 2016, 21:51
Właśnie nie opada,też tak sądziłem ale trzyma.
24 kwie 2016, 21:57
To tylko i wyłącznie regulacja, której pewnie nie potrafisz przeprowadzić poprawieni jak z resztą 80% użytkowników 2t.
25 kwie 2016, 8:18
Do tej temp muszę wyregulowac ponownie lecz dobrze ustawiam bo nie łapie żadnej zamuły kręci się do 11,7 k obrot.A ssanie jak było tak zostało wyłącza się w wolnym czasie wyjme gazior i sprawdzę go.