Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam mam bardzo duzy problem z gaźnikiem został rozbierany i czyszczony juz 5 razy zaworek sprawdzany jak jest na dole powietrze przez rurke co idzie paliwo przepuszcza jak podniose do góry nogami blokuje dopływ wiec chyba ok ale od poczatku sciagnałem bak i przechylilem gaznik zeby wyjac linke gazu i wymienic oczywiscie costam wylecialo paliwa z gaznika obrocilem go z powrotem zalozylem przepustnice i pojechalem 500m dalej moto złapało muła i mysle co jest po zatrzymaniu sie patrze pod poto kałuża (cieknie spod gaznika z tej rurki.... już nie wiem co robić pomocy.
-- 16 maja 2016, 21:11 --
dodam też że podczas tych 5 rozebran gaznika raz zlozylem i bylo dobrze nic nie ciekło ale gdy odpalilem moto i przejechalem 50 m znowu zaczeło sie lac
Moze byc komora plywakowa i wtedy paliwo sie bedzie wylewac kanalikiem. Moze tez byc jak u mnie ze rurka od baku wchodzac do kraniku cieknie (apropo kaluzy paliwa). Podejrzyj sobie na formu czy yt ustawianie poziomu paliwa w komorze plywakowej. Zobacz tez czy masz paliwo ? Wiem ,ze smieszne ale moj moto ma dosc duza rezerwe i nie raz dalem sie na poczatku nabrac. Przelac kranik na rezerwe i zobacz czy ok.
Właśnie tez myslalem o poziomie paliwa ale ja tylko obróciłem gaznik żeby wykrecic przepustnice po wlozeniu nowej linki zalozylem i tak sie dzieje i mysle ze to tez nie zaworek bo wszystko stało sie tak nagle leci spod gaznika z przelewu z tej rurki
To raczej na pewno komora gaznika. Nie wiem czy to cos sie stalo jak obrociles go do gory nogami, ale prawdopodobnie jakos zacial ci sie zawor iglicowy gaznika. Rozbierz i zobacz czy sworzen dobrze wchodzi , gdzie powinien ; ewentualnie blaszke odegnij troszke do gory, ale doslownie z milimetr.
nic nie odginaj bo potem same problemy pływak sam się nie przestawi wymień zaworek iglicowy wraz zgniazdem
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.
Problem rozwiazany po remoncie wydmuchalo uszczelke pod głowica xD z gaznika sie nie leje ale po np 800m na pelnym gazie zaczyna ja mulic i zwalnia czy to wina braku paliwa a moze przewód za bardzo zgjety?:) dodam ze nie przestawialem nic oprócz tego jezyczka co zamyka zaworek iglicowy
Jeżeli po pełnym gazie nagle muli tak jak by miała się zaraz zatrzeć do brak paliwa ,więcej zassie niz doleci sprawdź czy nie ma jakiegoś załamania na wezyku z kranik ,sprawdź przepustowość kranik (może na sitku jakiś syf sie zebrał i nie przepuszcza paliwa ) sprawdź poziom paliwa w komorze u mnie tez czasami poleje się z gaźnika przez odpływ bo zaworek się zablokuje .Odegnij troszkę minimalnie blaszkę od zaworka na pływaku i sprawdź w tedy czy muli po dzidowaniu.
To właśnie sie stało odkąd gazior rozebralem ale teraz to jakis cud po konkretnym czyszczeniu itp dostala takiej mocy której nigdy nie miala od momentu kupna O.o prawie z 3 na kole mnie nakryła... zobacze przewód tylko lekko ten język odgjęty został co zaworek domyka