Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
siema wszystkim mam problem z moją dt 125 re 2004r moto po remoncie mianowicie gdy moto odpali trzyma bardo wysokie obroty dodam ze były zakładane wszystkie nowe uszczelki co moze być przyczyną ? z gory dzieki
sprawdz dobrze przepustnice, kilka dni temu tez taki temat wstawilem i po kilku dniach grzebania sie okazalo ,ze przepustnica nie opadala na sam dol. Jak juz ja w koncu ustawilem to na zgaszonym silniku po odreceniu manetki na max i puszczeniu slychac trzas przepustnicy jak sie zamyka. Wystarczy ,ze troszke wisi w powietrzu i jak u mnie moto mial z 8k obrotow sam z siebie. Zrob jeszcze maly test i wrzuc bieg. U mnie moto sam nawet na 3cim biegu jechal bez dodawania gazu co swiadczylo o tym ,ze ani nie zalewalo go paliwem ani nie dusil sie powietrzem tylko jechal normalnie. Gdyby bylo lewe (jak mi sie wydaje) to jakby moto sam jechal i dodalbys gazu to by przerywalo go czy zdusilo.
lewe powietrze czyli nieszczelność w układzie dolotowym ,sprawdź czy sitka w kraniku się nie zapchały jak i całą drogę którą przebywa paliwo do gaźnika