Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Siemanko, zrobilem remont w dt 125 i nie wiem czy mozna nazwac to problemem ale po przejechaniu 10 kilometrów tzn dobrym rozgrzaniu następuje pojedynczy strzał z wydechu który jest dosyć głośny i mocny. Czułem powietrze rozchodzące się po nodze, i wiecie moze jaka przyczyna? czy jest to zle?
Redukcja, wrzuć go na wysokie obroty, żółw to kłopoty, pamiętaj o tym !
Coś podobnego miałem jak zaraz po remoncie nagle odnalazł się stary kawałek pierścienia i przejechało się razem więc tak jak paolo mówi sprawdź tłok i cylinder,nie ma co się główkować tylko odrazu rozbierać bo póżniej może być jeszcze gorzej.
Okej, jutro się za to wezmę i dam wam znać Pozatym wymienię świece na br9 bo aktualnie jest br8. Apropo na tłoku jest zrobione 300 km juz zdjalem zajrzalem, wedlug mnie jest ok
Redukcja, wrzuć go na wysokie obroty, żółw to kłopoty, pamiętaj o tym !
strzały z wydechu moga byc spowodowane właśnei zła swiecą ( słabe spalanie w komorze) lub źle wyregulowany gaźnik. konkretnie to w cylindrze nie jest przepalane całe paliwo i jego resztki dostają się do wydechu i tam dopiero się spalają się pod wpływem temperatury i wtedy jest "bum" nie zdejmuj góry tylko wymień swiece i wyreguluj gaźnik
strzelać może również przez przebicie na kablu wysokiego napięcia koszt nowego to 4 zł warto też wymienić fajkę
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.