Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam! Jaka powinna być temperatura w dt 80 podczas normalnej jazdy po polnych drogach bez górek, a jaka jak np, jade pod taką górkę na ulicy tak około 1-2km na 3 biegu zazwyczaj, bo jest stroma i dużo zakrętów, a jaka po lesie jak się jeździ podjazdy, zjazdy itp. Jak jechałem pod tą górkę to było około 1-2mm od czerwonego pola to dobrze? A po polnych mam troszkę ponad połowe, a po lesie tak 3/4 tego zielonego pola ;)
Przejmować możesz się zacząć w momencie kiedy wskazówka nie będzie schodzić z czerwonego pola. W takim motocyklu temp. rośnie kiedy nie ma ruchu powietrza które może schłodzić płyn krążący w chłodnicy, czyli zazwyczaj wtedy kiedy katujesz na 1nce 2ce po jakichś wertepach, weź pod uwagę temp. na zewnątrz, jeśli podczas normalnej jazdy położenie wskazówki wraca na "normy" bo nie mam pojęcia jak wyskalowany jest wskaźnik temp. w DT 80, (teoretycznie czerwone pole to 110 stopni C czyli temp. wrzenia płynu chłodniczego) to powinno być ok. Jeśli się tym bardzo przejmujesz sprawdź czy poprawnie pracuje pompa.