Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Dla mnie dobieranie szczotek do rozrusznika to tak samo jak dobieranie uszczelniaczy do zacisków hamulcowych enduros. Nigdy na wymiar nie dobierzesz. A teoria o zużyciu komutatora przez niewłaściwe dobranie szczotek jest akurat potwierdzona.
to pozostaje kwestia dostępu jednemu bedzie łatwiej zamówić w serwisie a inny ma sklep blisko i sobie dobierze za 15 czy 20 złotych skróci na papierze ściernym i gitara
to powodzenia na tym "papierze" jak enduros napisał "teoria z lasu" ja dodam praktyka z pola. Co mnie dziwi internet widocznie do innych celów służy niż edukacja. Enduros przestudiuj tyle co ja elektrotechnikę to pogadamy
dobra dobra musisz pamiętać ze "teoria" jest w większości przypadków tylko w teorii a w praktyce to wiesz jak to jest u mechaników nie wszyscy ale większość lepi np. auta do kupy aby się trzymało i do żyda, a co do szczotek to tak masz racje oryginał wytrzyma np 15 lat a zamiennik 12 i co koniec świata?
jak jesteś taki oczytany to wymyśl jak tu dorobić stopkę centralna do TDR przydała by mi się!
motor ten mam rok dopiero to trudno powiedzieć ile wytrzymają szczotki zależy jak użytkowane itd. jak serwis ma te szczotki za 50zł to bym nie kombinował z zamiennikami bo sie nie opłaca tak tylko strzeliłem