Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam mam maly problem chodzi o to ze przed koncem sezonu poscil.mi uszczelniacz pompy wody i w oczekiwaniu na wiosne i wymiane nie spuscilem starego oleju bo myslalem ze zrobie to odrazu przed wymiana teraz gdy odwiedzilem moto stoi na biegu nic nie dziala wszystko zblokowane:/czy moze to cos od srodka rozwalic?
No co, zamarzl Ci olej z woda w przekladni blokujac cale sprzeglo ze skrzynia i biegi, ja na Twoim miejscu wzial bym moto do cieplego garazu by wszystko rozmarzlo, olej i tak juz sie nie nadaje. Nie powinno sie nic stac bo jak wiadomo olej nie zjamuje calego miejsca, wiec jak zamarzal z woda to nie zwiekszyl sie objetosciowo za bardzo, mozesz miec do wymiany uszczelniacze bo guma to guma.