Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Siema. Mam problem z moją yamaszka nie dawno wymieniłem tłok i po jakimś czasie po wymianie zaczęła na wolnych obrotach się zalewać. Myślałem ze to problem z gaźnikiem chciałem wymienić dysze na nowe ale okazało się że dysza od regulacji dawki jest uszkodzona i nie da się jej wykręcić to kupiłem nowy gaźnik dellorto 28 i to pomogło tylko trochę bo dalej na wolnych ma mało mocy dopiero jak się wkręci na obroty to idzie.Co to może być ?
Jak miałeś uszkodzoną śrubę regulacji mieszanki to trzeba było wysłać do enda on by Ci naprawił co do zalewania to sprawdzałeś pływak? .2t na wolnych obrotach nigdy nie będzie miało mocy ,jak się wkręci , tak jak przedmówca wyreguluj zawór i prawdź czy nie masz zawalonego filtra powietrza.