26 kwie 2017, 16:03
Cześć, od kiedy kupiłem yamahę mam problem z obrotami na biegu jałowym, oraz z odpalaniem na zimnym silniku(ciepła odpala od kopnięcia) więc postanowiłem wyczyścić i wyregulować gaźnik oraz wymienić dysze, w związku z tym mam do was pytanie, czy żeby wyjąć gaźnik muszę spuszczać paliwo? czy wystarczy zamknąć kranik? podejrzewam że mam chłodzenie gaźnika, czy muszę wtedy spuszczać płyn chłodniczy?
26 kwie 2017, 16:20
dober pisze:czy wystarczy zamknąć kranik
tak
dober pisze:podejrzewam że mam chłodzenie gaźnika, czy muszę wtedy spuszczać płyn chłodniczy?
tak; wez je zdemontuj to potem nie ma problemu.
26 kwie 2017, 18:09
Wystarczy zatkać te wężyki od podgrzewania gaźnika jakimiś śrubami, nie trzeba spuszczać płynu.
26 kwie 2017, 18:41
A czy rozbierając gaźnik należy użyć nowych uszczelek czy stare dadzą rade? bo chce to w tym tygodniu jeszcze złożyć do kupy, a jeśli zamówię zestaw naprawczy dzisiaj obawiam się że może już nie dość w tym tygodniu i oczywiście ciekawe czy mam oryginalny gaźnik bo tego jeszcze nie sprawdziłem, a zestaw naprawczy chyba nie podjedzie pod chińskie zamienniki.
26 kwie 2017, 21:03
zależy w jakim stanie, ale jak są ok to składaj śmiało.
26 kwie 2017, 21:29
Pawlos312 pisze:Wystarczy zatkać te wężyki od podgrzewania gaźnika jakimiś śrubami, nie trzeba spuszczać płynu.
Zanim zatka to obleje pół silnika. Potem trzeba myć i niepotrzebna robota.
26 kwie 2017, 21:38
Jakoś ja nigdy nie oblałem

, a nieraz w DT gaźnik wyjmowałem.