Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
witam mam problem od paru dni moja dt zle mi pali jak jest zimna to musze kopac ze 20 razy na ssaniu i dopiero odpala. na wolnych chodzi dobrze. jak jade to przerywa na mniejszych obrotach ale jak juz wyzsze obroty to jest ok. zgasze ja po paru km i chce odpalic to musze wlaczac ssanie zeby odpalila nie zawsze ale przewaznie. postoi pol godziny, godzine to bez ssania nie odpali.. tlok i pierscienie byly wymieniane 2500km temu. dobrze dotarty. caly czas jezdzil ok a teraz to, mysle ze to nie tlok. niewiem co moze byc, poradzcie cos. z góy dzieki.
Myślę, że to może być zużyta świeca, zanieczyszczony gaźnik lub brudny filtr powietrza. Jako pierwsze radzę przeczyścić gaźnik i filtr powietrza. Powiedz mi jeszcze czy ciężko odpala gdy jest rozgrzany i kiedy zmieniałeś świecę?
PS:Jakbym się mylił to mnie poprawcie.
Po I szukaj. Po II szukaj. Po III na pewno podobny temat istnieje, więc szukaj.
Jeżeli masz nadal problem z Yamaszką to chyba nie zaszkodzi jej wymienić(to tylko kilka złotych). I jeszcze jedno czy iskra jest dość dobra bo może czasami jest lepsza a czasami gorsza?
Po I szukaj. Po II szukaj. Po III na pewno podobny temat istnieje, więc szukaj.