No właśnie też na to zwróciłem uwagę. Dzięki za odpowiedzi, jakoś pod koniec następnego tygodnia wezmę się za rozbieranie i wstawię fotki.
Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka
kubakuba33 pisze:Przykładałem magnes i nic... Rozbierane to chyba było bo moto ma 50k przebiegu a uszczelki były delikatnie obklejone silikonem ta pod cylindrem jak i ta pod głowicą. Gdzie to polecacie zawieść do zmierzenia ? Ewentualnego tulejowania tak? Mam poszukać jakiegoś zakładu zajmującego się takimi sprawami? Czy lepiej gdzieś wysłać ? Jaki tłok polecacie? I czy ten luz na boki jest ok? http://cloud.tapatalk.com/s/5d546817e6b3e/VID_20190814_182717462.mp4
Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka
Zawór z cylindrów 4FU 00 nie pasuje w cylinder 3MB 00 i 3BN 00cedec1 pisze:no czyli masz nicasil
jezeli tłok przejeździł 50k przebiegu to nawet nie ma po co mierzyć cylindra na 120% jest jajo
co do tulejowania można to zrobić ALE fachowiec musi być dobrze ogarnięty żeby nową tuleję oszlifował tak żeby nie haczyła o zawór wydechowy a o takich fachowców ciężko
korbowód absolutnie do wymiany bez 2 zdań ludzie robią po 20- 30 kkm max na ori korbie choć zdarzają się wyjątki jak u ciebie
jak bym ja był w twojej sytuacji szukał bym cylindra używanego do szlifu + do tego tłok wossner + korbowód też wossner
-- 14 sie 2019, 23:07 --
na allegro facet sprzedaje cylinder razem z tłokiem za 550 można by było go wziąć ale bez tłoka bo jest ze starszej wersji
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości