Tuning optyczny i mechaniczny. Pytania o części seryjne i płyny.
Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Jak będziesz kupował perforowaną blachę to otwory 2mm, grubość 0,7-1mm. Średnica wewnętrzna w przypadku oryginalnego dyfuzora taka jak średnica zewnętrza rurki wychodzącej z dyfuzora.
Ok, dzięki. Nie zamykajcie tego tematu, jak będę coś jeszcze potrzebował to tutaj się zapytam.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Jeszcze mam dwa pytania. 1. Co ile zmienia się wytłumienie w końcówce, czy jest sens robić ją otwieraną czy nie? 2. Rurkę nacinać tak jak na rysunku 1 czy 2?
2. Jak wpakujesz samą watę to trzeba częściej, ale jak dasz np. pierwszą warstwę włókno stalowe a drugą wełną dopełnisz to dosyć długo ci to potrzyma. Ja sobie zrobiłem z oryginalnej końcówki przelotową, wytłumiłem samym włóknem stalowym (napakowałem druciaków do mycia naczyń do środka) i nie robiłem otwieranej. Lecz jeśli robisz samemu od podstaw to zrób sobie otwieraną, roboty dużo nie ma a zawsze możesz sobie zmienić wytłumienie.