• Dzisiaj jest 15 cze 2025, 11:58
  • Zarejestruj się
  • Zaloguj się
  • Strona główna
  • FAQ
  • Szukaj
  • Zespół administracyjny
  • Facebook
  • Podgląd wydruku

Przejdź do: Strona główna › Mechanika › Części, Tuning

Swap silnika

Tuning optyczny i mechaniczny. Pytania o części seryjne i płyny.
Regulamin forum Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Swap silnika

Postautor: Hliwa » 12 lis 2013, 17:06

Witam wszystkich, parę miesięcy temu zakupiłem motocykl Ducati Dakarino 70 za śmieszną kwote 700zł, lecz w silniku coś stuka/puka i przerywa, a ze względu iż silnik ma 4 biegi to postanowiłem zrobić swapa na silnik od Dt80 lc lub Mtx 80 lecz niewiem czy zbytno to sie opłaca bo ponoc całą elektryke trzeba zmieniac itp, moze mi ktos doradzić co dokładnie by trzebało zrobic przy takiej ''wymianie''? z gory dzieki <ok>
widziałem ostatnio na tablicy takie ducati z silnikiem AM6
Awatar użytkownika
Hliwa

Motocykl: kingway arrow 2t 9km
Suzuki LT-f 160
Ducati Dakarino 70 15km

Re: Swap silnika

Postautor: Johnny » 12 lis 2013, 19:23

Co to elektryki to jeżeli ogarniasz kabelki i takie bawienie się to nie cała elektryka.

Zmieniasz silnik to zmiana modułu. Regulator napięcia może być dobry ale może być i zły, cewka WN to samo, jedynie podłączyć tak jak powinno być do starego obwodu :)

Opłaca się od DT 80 lC2, od innych ciężko części dostać :)

Tylko kupić silnik z całym osprzętem to też koło 1 tysia trzeba wydać, oczywiście w stanie do jazdy, a nie do remontu.
NAKLEJKI FORUMOWE ZAMÓWISZ TUTAJ <-- KLIKNIJ
Awatar użytkownika
Johnny
Moderator

Motocykl: Escordzina bez dachu.
  • Strona WWW
  • Link do galerii

Postautor: Hliwa » 12 lis 2013, 21:54

jednak kupie am6 bo od dt lc2 strasznie sobie cenią nawet zepsute <lol>
Awatar użytkownika
Hliwa

Motocykl: kingway arrow 2t 9km
Suzuki LT-f 160
Ducati Dakarino 70 15km

Postautor: Szofer » 29 lis 2013, 15:41

ew. z dt 125 ;) Jeżeli masz to zarejestrowane albo chociaż z papierami i masz zamiar wykonać to solidnie i estetycznie to moim zdaniem się opłaca. Problemy jakie mogą Cię spotkać to jeden główny włożenie silnika w ramę albo będzie trzeba ją przerabiać i spawać albo dorobić dystanse bądź coś w tym stylu. Też miałem swapa z Cagivy cocis na silnik rg 80 i z wsadzeniem tam silnika problemu nie było. Co do elektryki, ja nie ogarniałem tego w ogóle ale jeśli masz trochę mózgu i dojście do internetu to powinieneś metodą prób i błędów ją zrobić spokojnie. No i ostatni problem to dyfuzor, może nie pasować dobrze do ramy, albo w ogóle nie pasować, na to trzeba zwrócić dużą uwagę.
Awatar użytkownika
Szofer
Donator

Motocykl: Taczka

Odpowiedz

Wróć do Części, Tuning