Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.

Regulamin forum

Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Problem z gaźnikiem, poci się.

26 sie 2013, 14:23

Witam,
mam poważny problem, gdy chwile pojeżdżę i postawie dt, po paru minutach jest pod nią mała plama, jakiś płyn, olej, paliwo (nie wiem co to jest), wypływa z gaźnika, a dokładniej z łączenia pomiędzy komorą pływakową a gaźnikiem, tzn wyciek nie jest poważny, wspomniany podejrzany płyn nie leci ciurkiem, tylko kapie w małych ilościach ale cały czas, widoczna jest na komorze pływakowej, strużka tego "płynu", dlatego nie wiem co robić, czy rozebrać gaźnik i sprawdzić uszczelkę komory pływakowej, czy co. Dlatego chcę poprosić o porady zanim się do tego wezmę. Bardzo proszę o pomoc. <help>

Re: Problem z gaźnikiem, poci się.

26 sie 2013, 18:03

Nie umiesz odróżnić benzyny od innych płynów silnika ? :F

Z łączenia między gaźnikiem a komorą pływakową może cieknąć jedynie paliwo a jedyna radą jest albo wymiana uszczelki lub po prostu dokręć śrubki trzymające komorę pływakową pod gaźnikiem - może się poluzowały.

27 sie 2013, 9:42

Tak, zgadza się jest to benzyna, sprawdziłem. Dzięki wielkie.

28 sie 2013, 18:47

Uszczelka zmieniona i śrubki dokręcone, gaźnik nadal poci się w tamtych miejscach (między gaźnikiem, a komorą pływakową), czy jest możliwość wycieku z czegoś innego? PS: Wszystkie wężyki (doprowadzające i odprowadzające) w gaźniku sprawdziłem i są ok. Kolorem zielonym zaznaczone miejsce gdzie gromadzi się paliwo Obrazek Obrazek
Odpowiedz