Tuning optyczny i mechaniczny. Pytania o części seryjne i płyny.

Regulamin forum

Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Problem z kołami

25 lis 2014, 22:09

Witam otóż przez własną głupote dałem się oszukać.
Posiadam yamaha dt 125 x z 2006 roku jest ona na seryjnych kołach sm, ale na zimę postanowiłem dokupić do nich koła enduro ale nie pasuje grubość tulei.
I moje pytanie jest takie czy da się to wymienić? i jezeli tak to jak to się nazywabo nie mam pojęcia jak szukać ?
Zastanawiam się też czy warto bawić sie w przerabianie kł czy nie sprzedać ich i nie kupić oponna kostkach wyrażajcie swoje opinie
ps. nazdj zaznaczyłem o co dokładnie mi chodzi

Obrazek

Re: Problem z kołami

25 lis 2014, 22:17

Kupiłeś koła z dtr lub re?

25 lis 2014, 22:25

Oska Ci sie nie miesci lub jest za luzno? Trzeba zmienic lozyska.

25 lis 2014, 22:53

koła kupiłem od facweta który przed wakacjami sprzedal mi dt nic się z nią nie działo więc mu zaufałrm bo mówiłze pasują więc nie wiem od czego są a teraz kutas nie odbiera telefonu, a ośka z tyłu mi się nie mieści a z przodu nie wiembo nie miałem już nerwó do tego

-- 25 lis 2014, 22:54 --

koła kupiłem od facweta który przed wakacjami sprzedal mi dt nic się z nią nie działo więc mu zaufałrm bo mówiłze pasują więc nie wiem od czego są a teraz kutas nie odbiera telefonu, a ośka z tyłu mi się nie mieści a z przodu nie wiembo nie miałem już nerwó do tego

25 lis 2014, 23:14

Wyglądają na koła od rjieju czy sendy i faktycznie jest tam inna oś (bo sam chciałem przypasowac),więc zostaje tak jak poprzednik mówi poszukać łożyska z dobrym otworem(ale nie wiem czy znajdziesz)

26 lis 2014, 7:35

Generalnie wygląda to na koła od jakiegoś większego moto bo ma strasznie szerokiego kapcie z tyłu :)

27 lis 2014, 17:56

Musisz znaleźć łożyska do kół o takich wymiarach aby weszły Twoje ośki. np zamienic lozyska z przedniego kola z lozyskami z tylnego kola - w TZR jest na odwrót.
Odpowiedz