Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
może ktoś z forum ma yamahe dt 80 mx 81r. na części chętnie bym kupił skrzynie biegów , a jeszcze spytam ile miej więcej mnie wyniosła ?
-- 16 sie 2014, 21:18 --
Bartolini2721 wiesz co ja to od ciebie kupiłem tą yamahe , sprzedawałeś na olx w nałęczowie ona była , miała rozerwane siedzenie , zbity kierunek i złamana owiewka , i jak to przerabiałeś 2 razy gdzie to kupowałeś ? bo ja szukałem części do niej i nie mogę znaleźć. Tą yamahą już zrobiłem 1200km i padło tylko to nic więcej.
Powiem ci tak. Można to pospawać, ale potem może być problem z wyważeniem tego. Prędzej już by tokarz dorobił taki wałek. Właśnie najlepszym rozwiązaniem mogło by być przerobienie tego na łożysko igiełkowe. Skrzynia biegów kosztuje 50-100zl. Ja zmieniałem raz w 2008 rok, drugi trzy lata temu czyli w 2011. Obie skrzynie kupowałem na allegro z motocykla na części.