Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam , jestem tutaj nowy , wydaje mi się że dobrze umiejscowiłem temat , do rzeczy , dzisiaj wyjechałem swoją yamahą ładnie wszystko chodziło , wróciłem do domu , postawiłem go za 30 min wracam , chce go go odpalić a tu ciężko kopniak chodzi nie wiem co jest , z popychu odpaliłem , dodam też że nie mam jednej przekładki pod sprzęgło , ale to na pewno nie jest tego winą , tłok też nie , bo przecież odpaliłem z popychu i jechałem , coś mi ciężko biegi wchodziły , myślę , że chyba się sprzęgło odkręciło , nie wiecie co to może być ?
Ostatnio zmieniony 13 sie 2014, 21:48 przez jakub111, łącznie zmieniany 1 raz
Powód:źle Ci się wydaje, przeniosłem do Mechaniki
daje radę ruszyć , raz prawie odpaliłem , ale to tak jest jak w jednym miejscu jak kopie jest leciutko , potem ciężko a potem znowu lekko nie wiem co mu jest , to nagle się tak stało
Nie mogłem dać sobie rady z odkręceniem dekla , śruby było obmielone , ale jakoś się udało , podejrzewam że mi się to urwało co jest zaznaczone na obrazu , i teraz moje pytanie da się to naprawić ? , albo gdzieś dokupić ?
Tak jak pisałem, urwał się wałek zdawczy. Ta tulejka mosiężna się wyrabia, robi się jajo i zaczyna wałek luźno latać. Przy kopnięciu tryby się nie zazębiają i wałek się urywa. Tylko całe skrzynie z moto na części, nigdzie indziej nie znajdziesz. Ja to przerabiałem 2razy w swojej byłej dt 80mx.