Odpowiedz

Przerywa na wysokich obrotach

16 wrz 2016, 15:52

Witam,
Strzeliła i linka sprzęgła. Jak ściągnąłem starą linkę to ta blaszka wchodząca do silnika i pociągająca sprzęgło odchyliła się tak do tyłu ze dotyka gaźnika. Sprzegło ma zabierać nawet przy delikatnym puszczeniu czy jak ? jak to wyregulować ?

Odblokowałem dyfuzor i podłączyłem kostkę. Został przelot końcówka i guma pod siedzeniem i dysze (którym nie zamawiam bo nie mam na przelot jeszcze). Wyprałem filtr, wyczyściłem i wyregulowałem gaźnik. Pali od kopa ciepła czy zimna, wkręca się od zera do 7k i ładnie schodzi ale na 1, 2, odcina przy 8k na 3 szarpnie przy 8k i jedzie dalej płynnie. Reszta biegów ok.

Pozdrawiam W.
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2016, 18:11 przez Iktorn, łącznie zmieniany 1 raz

Re: regulacja sprzęgła i przerywanie

16 wrz 2016, 20:00

Regulacje sprzęgła masz opisane na forum. Z obrotami dzieje się tak po odblokowaniu dyfuzora?

16 wrz 2016, 21:07

3 raz wyczyściłem gaznik, membrana ok, moduł ok.

Chodziło mi o regulacje linki sprzegła przy silniku - jak mocną ją naciągnąć...

18 wrz 2016, 10:32

Ma być delikatny luz.

18 wrz 2016, 15:59

Wiem że o to ci chodziło ale jest to już opisane na forum. Użyj opcji szukaj.

18 wrz 2016, 20:13

ok linka ogarnięta.
To przerywanie mnie męczy... kostka cyka po włączeniu zapłony to jest ok. Pali ciepła, zimna na kopa, na luzie wkręca się i szybko schodzi. Ale dalej na 1, 2 i 3 przerywa przy 8k przeskoczy ta granice przy 9k szarpnie i dalej idzie płynnie. Dodam, że nie czuć tego prawie jak daje się manetkę do oporu, jak 3/4 to przerywa...

18 wrz 2016, 20:17

Wywal gumę i daj dysze odpowiednie.

18 wrz 2016, 20:37

już to zrobiłem...

18 wrz 2016, 21:24

Szkoda że tego nie napisałeś. Popróbuj z położeniem iglicy.

19 wrz 2016, 17:01

Rano poszedłem do garażu w celu pozmieniania położenia iglicy. Sciągam najpierw tą butelkę z airbox'a i patrze, że nie zaślepiona... Raz dwa korek od wina montuje z powrotem i ZOK ! wkręca się normalnie i ciągnie płynnie pojeździłem 20km i nagle zaczęło się z powrotem przerywanie, powoli powoli az do wcześniejszego stanu...
Iglica w górę to go zalewa i buuuuu robi iglica w doł dramat jakiś..
Na standardowych dyszach paliła 7/100 w terenie ale bez pałowania wiec powinna mieć chyba opuszczoną iglice.
eeeee ja już nie wiem...
Odpowiedz