Odpowiedz

Remont

23 paź 2013, 11:34

Witam.
O czym trzeba pamiętać przy zakładaniu cylindra wraz z tłokiem?? prosil bym żeby czarno na bialym było napisane, jutro biore się za skladanie, cylek po szlifie tulei i tłok wossner.

Re: Remont

23 paź 2013, 13:19

Jeśli nie umiesz tego robić to lepiej daj komuś innemu, żeby to zrobił, bo spierniczysz robotę i będziesz później płakał.

23 paź 2013, 13:43

Masz klucz dynamometryczny ?

23 paź 2013, 15:11

żuczek czlowiek uczy się na bledach rozebralem cylek i tlok w dt125 i yz 250 problemów nie mialem, więc przy skladaniu tez nie powinienem mieć. Klucz mam dynamometryczny tylko skala zaczyna się od chyba 40.
moglbym mi ktos powiedzieć gdzie w serwisowce jest napsiane zjaką silo ma byc głowina i cylinder dokręcony?
- nasmarować cyl tloka sworzenlorzysko przy skladaniu, szczalka na tloku w strone wydechu, pierscienie na zamek, to wiem czy jest cos jeszcze ważnego? znalazłem fajny filmik jak zalorzyć cylinder czy tak postepować jak ten gości na filmie czy coś jeszcze?
https://www.youtube.com/watch?v=16c6F168Xyk

23 paź 2013, 15:45

Sprawdź czy po szlifie zawór nie wystaje z kanału wydechowego, bo mogą pierścienie zahaczyć jak się tłok trochę zużyje. Jeśli tak to trzeba go przypiłować. Głowicę dokręcasz na 28nm.

23 paź 2013, 15:56

ok dzięki, zawór wyciągalem do slzifowania , i tam gdzie wsytępuje na nim pólkole to plaszczyzna nie jest idealnie prosta to też mam zeszlifować?

+++

plaska* nie prosta

PPP. Warn.

//żuczek

+++

Za co ten WARN??

PPP; Johnny

23 paź 2013, 20:40

PPP tzn. post pod postem(regulamin się kłania)
Delikatnie zeszlifuj.

23 paź 2013, 20:54

papierem ściernym czy pilnikiem?

23 paź 2013, 22:58

Papierem wygladzisz po pilniku.

24 paź 2013, 9:55

A co z tym? to jest od zaworu może takie zostać?

Obrazek

PPP; Johnny
Odpowiedz