Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Siemka, mam taki problem z moją dt że co 2-3kopnięcia spada mi seger trzymający tą zębatkę na miejscu. Zębatka na wałku ma delkatny luz wzdłużny. Nie miałem tam orginalnych podkładek. Zastosowałem swoje ustalając tak aby miec minimalny luz oraz dobre odstępy od kosza i wałka kopki. Ale cóż mam problem bo mam seger nawet kupiłem nowy myśląc że stary sie nie nadaje. Ale seger spada co 2-3kopnięcia. Macie jakiś patent na to?
No właśnie, nie bo tulejka jest sprawna, dzisiaj zakładana nowa z racji że seger spadał bo stara była wyrobiona a dzisiaj te same cyrki się dzieją. A tulejka ma zero luzu.
No właśnie nie wiem, ale wziąłem dremelka w łapki i pogłębiłem ten rowek i trzyma teraz dobrze.
-- 15 cze 2014, 18:00 --
I Znowu problem, zębatka siedzi na swoim miejscu seger nie spada. Zębatka zero luzu na tulejce. A kopka się ślizga. Wszystko wygląda ok, zębatka nie ociera o kosz. Zębatka z wałka łapie zębatkę pośrednią ale jak tylko założę dekielek już się ślizga.