Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam mam następujący problem otóż zaczęło stukać mi najprawdopodobniej sprzęgło gdyż jak wcisnę klamkę to ucicha lub jak przechyle moto na lewo to cisza co tam mogło się stać? Dodam że chodzi super nie można narzekać na osiągi i stuka tylko na wolnych, poniżej 1500obr jak dodam gazu jest ok, sprzęgło też działa dobrze. Pozdrawiam i proszę o rady czy rozbierać czy obejdzie się bez.
A jak to wytarty wałek to mogę z tym jeździć jeszcze do zimy, bo szczerze to nie chce mi się rozbierać całego silnika dla głupiego wałka jeszcze w wakacje.
możesz tylko mogą być większę konsekwencje. Może to po prostu już wyeksploatowany kosz sprzęgłowy, kto wie? I tak musisz zdjąc dekiel sprzęgła by cokolwiek zobaczyć.
Witam zdjąłem i ja dekiel i mam następne pytanie czy kosz sprzęgła jest na sztywno z zębatką czy ma mieć luz i czy na wałki luz lewo prawo ma być troszkę może ze 2-3mm? Pozdrawiam i proszę o pomoc.