Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.

Regulamin forum
			Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.

13 maja 2013, 19:01

Witam. Otóż zrobiłem tak jak poradzono mi na forum  było  robione w dt 125 planowanie głowicy i  wymiana uszczelki na 3-warstwową , wszystko  dobrze skręciłem  nie dawałem sylikonu ani od strony głowicy ani od strony cylka , Po przejechaniu jakis 5 km , nadal  wycieka mi płyn przez rame koło stopki bocznej jak przyłożę ucho do zbiorniczka wyrównawczego to słychac jak by powietrze do niego  wchodziło , Moze zdjąć głowice i  dac troche sylikonu od strony cylka ? czy uszczelka bedzie nadawała sie jeszcze ? czy trzeba nową . Dzieki  !

13 maja 2013, 20:22

jeśli masz wszystko nowe to naprewno nie cieknie ani spod cylka ani spod glowicy

13 maja 2013, 20:56

dawid081124 pisze:jeśli masz wszystko nowe to naprewno nie cieknie ani spod cylka ani spod glowicy
Oj zdziwiłbyś się...

13 maja 2013, 21:21

Na ile Nm skręciłeś? Cylinder był planowany? Jeśli wszystko jest dobrze zrobione i złożone to pozostają pęknięcia.

13 maja 2013, 21:21

Jak odkręcisz korek w chłodnicy to bąbelki powietrza są w płynie ?

13 maja 2013, 21:48

Lukas cylinder nie był planowany , tylko  sama głowica  , Enduros jak odkrecam korek to  słysze  tylko tak jak by powietrze pod ciśnieniem z chłodnicy wyleciało a płynu juz nie widze bo wyrzuciło go do zbiorniczka wyrównawczego a potem przez rurke wyleciał  : P

13 maja 2013, 21:51

Na ile Nm skręcałeś ?

13 maja 2013, 21:55

Enduros szczerze ci  powiem ze nie wiem , ale wydaje mi sie ze mocno dokręciłem

13 maja 2013, 21:58

To o czym mu tu będziemy rozmawiać.

14 maja 2013, 18:32

Enduros było skręcone na 30 nm,   odkreciłem dzis wszystko , posmarowałem uszczlke po  obu stronach sylikonem i skreciłem po przejechaniu 2 km widze miedzy cylindrem a głowicą kropelki płynu chłodniczego , czy jezeli kupie nową uszczlke i skrece  na krzyż i 30 nm to bedzie git ?