Tuning optyczny i mechaniczny. Pytania o części seryjne i płyny.
Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Mam założoną Pirelli 130 z tyłu, krata.... miała być w terten okazało sie że na niej jest jeszcze gorzej niż na wcześniejszej prawie łysej 110, A tak swoją drogą cały czas ostatnimi czasy jeżdże po ulicy ( ok. 1500 km już zrobiłem) i sie dopiero do połowy starła. Dajcie jakąś oponke taką na asfalt ale co by sie czasami do lasu dało nią wskoczyć. Najlepiej przód i tył
Siemanko. Jaką oponę polecicie na polne drogi ale też na dojazdy asfaltem? Chcę wymienić przód na kostkę (używkę w dobrym stanie do ok 60 zł). Nie długo też tył będę chciał zmienić na chudszą.
Ostatnio zmieniony 26 maja 2014, 12:33 przez Clummsy, łącznie zmieniany 1 raz
Witam Potrzebuje kupić do swojej DT 125R z 2003r. oponę na tył nadającą się bardziej na asfalt niż obecna kostka na której jeżdżę. Nie chce mi się jednak składać całego drugiego kółka więc poszukuję opony 18". Czy macie jakieś polecane gumy? No i co z szerokością - jaką polecacie? Znajomy ma jedną ale 130/100 i nie wiem czy nie będzie ona za szeroka? Chodzi o to czy w ogóle taka wejdzie no i czy nie zamęczę tak motoru, czego bym nie chciał ;)
Mi chodzi nie o to by wsadzić tam największe kapcie jakie się da, tylko żeby sensownie można było śmigać ją po asfalcie. Clummsy, mówisz, że 120 to już maks. A możesz polecić jakieś oponki 18" na tył takie enduro? Głównie będę ją używał na asfaltach, ale szuterki też się pojawiać będą. ( tak 70/30 może 80/20)
ja mówię o 130 kostkach. Sorry... ;/ o SM to nie wiem jakie wejdą nawet cały czas miałem na myśli kostki pewnie z powodu że przeglądam ogłoszenia z nimi i w bani mi sie już jebie od tego.