Przejdź do pełnego widoku
Nie wiesz jaki motocykl wybrać? Zastanawiasz się który będzie odpowiedniejszy dla ciebie? Masz wątpliwości do motocykla z ogłoszenia? Na tym forum pomożemy odpowiedzieć Ci na tego typu pytania.
Odpowiedz

Re: Motocykle z ogłoszeń

26 lut 2014, 22:55

że niby zawór zamula silnik?

26 lut 2014, 23:01

Z zablokowanym zaworem kreci sie do samego konca obrotomierza.

zablokowany to znaczy zablokowany w pozycji otwartej czy zablokowany przez fabryke?

26 lut 2014, 23:08

Taa najlepiej zawór wypierdzielić i wstawić rurę 34mm do dyfa, pozdrawiam. Dalsza dyskusja nie ma sensu.

27 lut 2014, 19:19

Poszukiwań ciąg dalszy:

1.) http://tablica.pl/oferta/yamaha-dt-125- ... 4992937fb8

2.) http://tablica.pl/oferta/yamaha-dt-125r ... 4992937fb8

3.) http://tablica.pl/oferta/yamaha-dt-125r ... FGrX.html# (faktycznie koszt sprzęgła to tylko 100zł ??)

Jeżeli ktoś zauważy coś ciekawego(spawana rama/silikon albo jakieś inne druciarstwo) w którymś moto to śmiało piszcie. Jak dla mnie wyglądają OK,szczególnie ta pierwsza (blisko i w miarę tanio?)

27 lut 2014, 19:47

+ dla pierwszej bo składana na uszczelki nie na turbo sylikon, ale za to ślizg łańcucha widać już sprayem malowany także ;D Opony to się na śmietnik nadają obie no i ogólnie jest parę rzeczy do zrobienia, cenę trzeba zbić bo za wysoka
Druga jest wg mnie najładniejsza i najlepsza z tych 3

27 lut 2014, 19:54

Druga wygląda na malowana,trzeciej nie ocenisz bo nic nie widać.Tylko tyle ze moze ma sportowy dyfek.Do której masz najbliżej?

27 lut 2014, 20:09

na twoim miejscu drugą bym odrzucił , jak dla mnie za droga do tego jeszcze trzeba dokumenty załatwiać i wygląda na świeżo malowaną.
za trzecią przemawia sportowy wydech i chyba tylko to ;)
Wybór by padł na pierwszą ale tylko i wyłącznie gdyby udało się zbić cene do min. 2000-2500 zł i kompresja w normie.

27 lut 2014, 20:53

" ale za to ślizg łańcucha widać już sprayem malowany także ;D " - to ważne? czy można ten ślizg za parę zł wymienić?(jestem zielony dla mnie moto ma być zwarte/palić /jechać /bez śladów druciarstwa)
Moto 2 i 3 mam praktycznie na miejscu a po 1 musiał bym zrobić parę km o ile by opuścił do sugerowanej przez Was ceny.
Jak jest z tym sprzęgłem, faktycznie za 100 zł się zrobi?(koleś tak w aukcji napisał)
Do 3 moto jutro postaram się załatwić więcej zdjęć .
A to drugie chyba rzeczywiście odpicowane i w sumie drogo by wyszło (dlatego liczę że 3 okaże się czarnym koniemXD)

27 lut 2014, 21:13

LukasA4 wymienić nie wymienić ale malować ślizg to oznaka druciarstwa dla mnie widocznie malował caly wahacz nawet ślizgu nie odkręcił

27 lut 2014, 21:45

może taki tjuning :F najgorsze to kupić "zbuka"za większe pieniądze ,wolałbym kupić moto za 2k włożyć tysiaka i cieszyć się "bezawaryjną eksploatacją" bo w sumie kiedyś i tak trzeba wymienić tłok itp.
Dzięki za opinie chłopaki, Ja nawet ślizgu nie widzę na tych zdjęciach:D (bd miał swoje moto to się ogarnę)

Ciekawe czy koleś jutro podeśle zdjęcia od moto nr. 3
Odpowiedz