Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.

Regulamin forum

Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

uszczelka pod głowicą

04 wrz 2013, 13:44

Głowica i cylinder po planowaniu , trójwarstwowa uszczelka , i nadal te same objawy wywala płyn z chłodnicy , jeśli chodzi o uszczelkę pod głowicą to raczej jestem pewny że planowanie zostało dobrze zrobione i te objawy to jednak nie wina uszczelki.
Ktoś na forum pisał że miał podobne objawy i walnięty simering pompy wody , ale olej w przekładni jest ok.Co to może być?

Re: uszczelka pod głowicą

04 wrz 2013, 19:14

Przełóż korek chłodnicy z drugiej dt.

04 wrz 2013, 19:35

zrobie tak jutro , a co by to miało na celu?

Zmieniłem korki poprawa nie znaczna , temperatura jak rosła tak rośnie , dodam że płyn nie ucieka przez zbiorniczek tylko jak odkręcę chłodnicę to dopiero sie wylewa.

05 wrz 2013, 17:04

Sprawdzałeś termostat ?

05 wrz 2013, 17:35

tak jest ok.

05 wrz 2013, 17:38

Jak otworzysz korek po puszczeniu termostatu to nurt cieczy jest wyraźny ?

06 wrz 2013, 16:43

Gdy ciecz ostygnie ( bo chyba o to chodzi) to żadnego ciśnienia w chłodnicy nie ma tzn. ciecz nie wypływa.

06 wrz 2013, 18:47

Mnie chodzi o sprawdzenie skuteczności pompy NA ZAPALONYM SILNIKU. Patrzysz czy w chłodnicy dość dobrze płyn się leje, tak samo po dodaniu gazu, oczywiście dopiero gdy termostat się otworzy.

07 wrz 2013, 12:25

trochę pojeździłem (termostat sie otworzył) , otworzyłem chłodnice trochę płynu wyleciało , na luzie widać jak ciecz buzuje ale nie wywala , dopiero jak dodam gazu to wywala ciecz z chłodnicy.

07 wrz 2013, 16:09

To wszystko jest ok, do tego nie wywala Ci płynu do zbiorniczka. Sprawdź czujnik temperatury, bo może cie oszukuje.
Odpowiedz