Jedną, miało być "świecę" Zdziwiłem się że po 20210 km na łożysku wału najmniejszego luzu nie ma, jednak co Japan to Japan.
-- 09 cze 2014, 19:33 --
No przyszedł kosz od TZR, sie zdziwiłem jak zobaczyłem jakie tam tarcze są
One są aluminiowe, mierzyłem je to mają troszkę ponad 3mm czyli git, i teraz pytanie, miał ktoś z was z takimi tarczami do czynienia? Może to są jakieś wzmacniane i warto je do DT wsadzić?
Detka poskładana, zlozylem sprzeglo na starych tarczach i nowych sprezynach i mam wrazenie jakby z poczatku jak tylko wyjechalem sprzeglo bardzo delikatnie slizgało, zostawic to bo sie musi ulozyc wszystko czy bedzie tylko gorzej? Dodam że krechy zostawia czarne na piachu i udało mi sie ja szarpnąc minimalnie na kolo z 4, na 6 wskazówka się kładzie równomiernie wraz ze wzrostem obrotów, ale dziwi mnie że jak puszczam sprzęgło to motor rusza pod koniec ruchu klamki
Zrobiłem sprzęgło, okazało sie ze winne były sprężyny sprzęgła EBC, one są strasznie miekkie w porównaniu do org, a na opakowaniu że 15% mocniejsze od org czyli jak widzicie sprezyny ebc to omijajcie szerokim łukiem. Do zrobienia zostało zrobic flaka z tylu, zalozyc nowy naped dida i wyslac gaznik do naprawy