Witam,
Posiadam Yamahe DT 125 RE '05 r i mam problem z wyregulowaniem gaźnika.
Mianowicie motocykl ma zalaną świece i nie trzyma wolnych obrotów. Czytałem na forum poradniki i wyregulowałem gaźnik tak aby po jeździe enduro świeca przynajmniej na elektrodzie miała ten kolor kawy z mlekiem. Ale dalej mam problem z lejącym się olejem i wolnymi obrotami, próbowałem zmieniać skład mieszanki ale motor prawie nie reaguje na zmianę położenia śrubki, jak dałem trochę powietrza to słabo schodził z obrotów, czyli trzymały się ok 5 tyś a po chwili schodził do 2 tyś a potem tak jak by mu brakowało paliwa i gasł,a gdy dałem mu mało powietrza a więcej paliwa trzymał obroty ale świeca była tragiczna. Szukałem na forum i z tego co wyczytałem może być tego winne dysze, ponieważ mam prawdopodobnie odblokowany dyfuzor, końcówkę arrow, i filtr powierza ma zalany klejem otwór na blokadę, poprzedni właściciel nic nie robił z gaźnikiem i prawdopodobnie siedzą tam oryginalne dysze. W temacie odnośnie dysz do gaźnika link już wygasł i nie wiem jakie dysze wybrać aby pasowały do gaźnika, interesują mnie rozmiary 240 główna i 30 wolnych .