Witam. Posiadam yamahe dt 125r z 2003 roku. Niedanwo zauważyłem problem, że moja yamaha dośc szybko się grzeje. Co prawda nie była uzywana rok bo byłem zagranicą, wrócilem pojeździłem i zobaczyłem ze szybko sie grzeje tak jak wspomniałem. Pojechałem do miasta , pojeździłem po miescie i przy powrocie zobaczyłem ze wskazówka jest na polu czerwonym, po odkręceniu korka chłodnicy zauyważyłem, ze leci para. Uklad odpowietrzyłem, zalałem nowy płyn i dalej to samo. Bardzo szybko się grzeje, po otwarciu korka leci para a po dodaniu gazu przy otwartym korku wlewu płynu chlodnicy ucieka płyn. Mam wrażenie, że coś nie działa prawdidłowo i to czasami ponieważ po tym problemie sprobowałem po odpoczynku jeszczę raz sie przejechać i zrobiłem dośc dużo km i to na wyższych obrotach, popjechałem do lasu, posmigałem w lesie i przy powrocie znowu wskazówka była na czerwonym polu. yamaha odpala od 1 kopa, nie ma problemów z odpalaniem. Co to może byc ? moze termostat raz sie otwiera raz nie ? lub moze pompa wody sie zaciera i cczasami działa a czasami nie ? Uklad odpowietrzyłem pare razy, dalej to samo. prosze o pomoc.
Witam. Odkreciłem dekielek od pompy wody i normalnie na odpalonym silniku pompre wody trzymam palcami i pompa sie slizga jakby cos bylo zepsute, takze mysle ze przy oporze wody ona nawet nie chodzi. Gdzie kupic nowa pompe wody ? Czy popa wody do am6 silnikow jest taka sama jak do yamahy dt 50? czy od yamahy dt 50 bedzie pasowala pompa wody ? nigdzie nie moge znalezc pompy wody, a jak są to od yamahy dt 50 albo do silników am6. Niby wygląda tak samo..