Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Siemka,jestem tu nowy i mam powazny problem,mam yamahe dt 80 lc 2 1996.jak jest zimna chodzi w miare ok ale jak sie zagrzeje mniej wiecej do polowy skali to zaczyna szalec na momencik gasnie i za chwile chodzi nadal az w koncu zgasnie i kichnie z tlumika,swieca nowka,gaznik czyszczony ,silnik po remoncie przeszukalem rozne fora i dalej lipa,ratujta bo mi juz rece opadaja
silnik odebralem po remoncie dokladnie 31 grudnia (w tamtym roku),jakis miesiac chodzila ok,z czasem zaczela szalec coraz czesciej i czesciej az padl modul,modul kupilem nowke i wymienilem w ta sobote uszczelki pod cylkiem i pod glowica (zero silikonu)glowica dokrecona wg serwisowki 32 nm,mimo to widac kropelki plynu z pod glowicy,elektryka sprawdzona zgadza sie z serwisowka,czy przyczyna moze byc zle zalozony ten pindolek ktory podnosi plywak?w serwisowce slabo go widac i nie jestem pewien
-- 28 mar 2017, 19:18 --
problemem okazala sie cewka zaplonowa,wymienilem na cewke od dt 125 i smiga,temat do zamkniecia