Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów, Tydzień temu kupiłem yamahę DT80 LC2. Niestety jest z nią pewien problem. Moto dostaję mocy dopiero na wysokich obrotach( wpada nagle w taki zakres obrotów w którym osiąga dużą moc) i do 3 wręcz wyrywa do przodu. V max na 4 wynosi 90km/h Ale gdy wbijam 5 moto wręcz zwalnia lub prędkość spadnie do 80km/h i już nie przyspiesza, na 6 jest tak samo. Nie wiem czy to ma znaczenie ale Dt nie ma oryginalnego końcowego tłumika i zamiast tego jest katalizator do Fiata Cinquecento (wymysł poprzedniego właściciela) Co może być przyczyną takich objawów. Chciałbym to naprawić gdyż wolę jeździć na niskich obrotach np na 6 aby spalanie było mniejsze a teraz muszę ją wysoko kręcić aby się rozpędzała. Przy okazji zapytam czy to normalne że DT ma bardzo krótki skok gazu jakieś 2 cm obrotu(Linka jest dość mocno napięta i przy skręcie w prawo na jałowych obrotach nieco się unoszą( tak jakby sam dodaje gazu). Proszę o pomoc. Pozdrawiam Serdecznie !.
Ja wypieprzyłbym to i pociął w drzazgi następnie rozsypał do morza. A potem kupił materiał i zrobił sobie normalną końcówke. No, ewentualnie kupił używke Gianelli albo ogryginał i rozblokować (wersja dla leniwych)
Rozciąłem to gówno na pół i wywaliłem wszystko następnie wziąłem rurkę o takiej samej średnicy jak ta która idzie do końcówki zaspawałem, owinąłem obwicie watą szklaną i zaspawałem. Jak myślicie może tak zostać. Jeżeli nie to myślałem o kupnie czegoś takiego http://allegro.pl/koncowka-wydechu-am6- ... 39417.html Nada się ?
http://shop.mieloch.pl/koncowka-wydechu ... 1495.bhtml Ja mam do 125 musze ja rozciac i wywalic wygluszenie.. i wstawic wieksza rurke gdyz ta w giannelli jest mniejsza nwm jak w 80 ale jest rozbieralna z tego co widze.
Dzięki Dempilar za info !. Teraz mam kolejne pytanie mój moduł jest zablokowany z której strocy najlepiej go rozciąć tak aby nic nie uszkodzić. Wiem że jest ogrom na google jak odblokować ale nigdzie nie ma od której strony najlepiej. I jeszcze jedno pytanie czy jest możliwe, żeby moduł który wcale nie jest ruszany(żadnych cięć był już odblokowany) Jest to dokładnie Yamaha dt 80 lc2 53v z 96 roku
Niestety nic się z tego nie dowiedziałem, a przeczytałem wszystkie roczniki. Mój moduł wygląda tak :https://www.google.com/search?q=modu%C5%82+cdi+yamaha+dt+80+lc2+53v&newwindow=1&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CBwQsARqFQoTCP_BgtGYp8gCFcNdGgodKgAKdw&biw=1440&bih=763#imgrc=-v2ikMMxEHmKJM%3A tylko, że żaden kabel nie jest ucięty. i niewiem czy jest on zablokowany czy nie bo żadnego nacięcia tam nie ma co wskazuje na to, że jeszcze nikt go nie rozbierał. Czekam na dalsze proady
-- 03 paź 2015, 23:02 --
Obrotomierz mi nie działa więc nie mogę powiedzieć ile dostaje obrotów ale na 4 dobija do 90 przy wysokim kręceniu i jest koniec a jak 5 wbije to jak jest z lekkiej górki i się położę to jakoś do tych 95-100 dobije ale tak to dostaje muła na tej 5
-- 04 paź 2015, 12:17 --
Mam kolejny problem odblokowałem moduł i moto przestało mulic na 5 i 6 domyka 110km/h ale niekiedy gaśnie tzn zbliżam się do skrzyżowania i zwalniam gwałtownie z 90 do 0 i wtedy moto gaśnie albo ledwo pyrka na wolnych obrotach i nie wchodzi na obroty