Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.
Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
09 lis 2013, 12:53
Stacyjka ma 2 obwody - przynajmniej powinna mieć jak ktoś przy niej nie grzebał.
Kostka służy do wpięcia w 2.
A co do strzelania i spadku mocy; tamten moduł spalił się czy co ? Świece zmieniałeś ? Może poprostu świeca pada ?
09 lis 2013, 12:57

jak juz pisałem świeca jest nowa tamten moduł spalił się ... założyłem nowy oryginalny . z tego co pamiętam w tej kostce było coś wpiętego jak regulator napiecia (po prostu mała czarna puszka) nie wiem jak inaczej to opisać aktualnie tego nie mam czy to może być przez to ?

+++
pomoże ktoś ?
PPP; Johnny
09 lis 2013, 18:25
Puszka w DT 80 od stacyjki ? U mnie była pod to wpięta kostka od obwodu z akumulatorem czy jakoś tak.
Uszczelniacze wału nie puszczają ? Gaźnik dobrze wyregulowany po czyszczeniu ? Lewego nigdzie nie ciągnie ?
09 lis 2013, 19:44
gaźnik wyregulowany . lewe powietrze ? hmm sprawdzę uszczelke pod głowicą . ale chyba to nie są typowe dolegliwości przy lewym powietrzu . ale z 2 strony jeśli uszczelka poszła po lewe powietrze może łapać układ chłodzenia i to tłumaczy dlaczego sie grzeje ... przy okazji wymienię pierścienie bo coś niezbyt pewne były

po za tym świeca mi się zabarwiła na czarno czyli olej ;/ a tak przy okazji jakie są objawy zużytych pierścieni ?//// A wiec tak dziś rozebrałem cylek i moim oczom ukazał sie tłok natura detektywa pozwoliła określić ze 1 pierścień jest zapieczony tym samym do wymiany . przy okazji sprawdziłem stan cylindra i serca cylek do szlifu ale można było sie spodziewać
13 lis 2013, 14:14
(odświeżam ) szlif wykonany kompresja wróciła jednak to nie to ;/ jakieś pomysły ?
13 lis 2013, 15:49
A co z tym lewym?W jakim stanie jest uszczelka pod głowicą?I czy czegoś nie ominąłeś (dyszy czy czegoś)podczas czyszczenia gaźnika?
13 lis 2013, 16:54
uszczelkę założyłem nową ;/ a gaźnik sprawdzę jutro
23 lis 2013, 11:44
krist116 pisze:lipa ja też mam ten problem zmieniłem moduł na oryginalny i nic sie nie zmieniło nadal słaby i się grzeje

sprawdz kompresje. Jeżeli się grzeje wina raczej złej mieszanki. Regulacja gaźnika jest banalnie prosta lecz niekiedy czasochłonna. Nagrzewasz silnik do optymalnej temp pracy. Wbijasz bieg jałowy i śrubą od wolnych obrotów ustawiasz silnik na 2,5-3 tys. Nastepnie śrubę od mieszanki wkrecasz do oporu (obroty ulegną zmianie) poźniej wykręcając ją, słuchasz silnik i w ten sposób szukasz optymalnie najwyższych obrotów silnika

gdy je zdnajdziesz jestes zwycięzcą
19 sty 2014, 12:32
Może złe pasowanie było ?