Tuning optyczny i mechaniczny. Pytania o części seryjne i płyny.
Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Siemanko, chciałbym założyć do swojej DT 125x koła od starej R i tu pytanie, czy lagi oprócz zmienionego skoku i innego mocowania hamulca różnią się czymś ? czy będzie trzeba kombionować z dystansami ? Jesli tak to wolę zakupić drugą parę lag od r ale z drugiej strony czy szerokość półek jest taka sama ? Pozdrawiam
W RE laga ma 27 cm a w mojej jest 25 cm pzt w katalogu z 2005 roku jest napisane "Nie różni się prawie niczym prócz niektórych elementów nadwozia i zmniejszonymi skokami zawieszenia" na tym się wzoruję> Ty żuczek zakładasz do swojej X normalnie koło od Re ? zacisk od RE pasuje pod mocowania zawiechy z X ? nie trzeba dorabiać żadnych tulejek itp ?
A co mają zaciski do tego? Tylne koło bez przeróbek tylko trzeba zmienić tarczę i śrubki (muszą być płaskie, bo będą blokować o zacisk). Na przednie koło adapter tarczy i dystanse. Zaciskom się nie przyglądałem, ale myślę, że przedni od RE nie będzie pasował do X tylko nie wiem po co to zmieniać.
Ale przecież z przodu koło od X ma większą tarcze od zwykłego koła od RE myślałem że po prostu zacisk nie chwyci tarczy, jak ma wyglądać ten adapter ? Masz może fotkę swojej dt na kołach enduro ?